22-04-08

De eerste nieuwtjes van het zomerseizoen

Het pisteseizoen begint officieel vanaf 1 april, maar de meeste atleten komen dan pas terug uit een welverdiende rustperiode. Enkele atleten van het jeugdteam trokken de afgelopen weken reeds naar enkele wedstrijden en boekten hun eerste resultaten van het nieuwe seizoen.

Charlotte trok twee weken na haar geslaagde BK-cross, waar ze 4de werd bij de juniores, naar een stratenloop in het West-Vlaamse Wijnendale. De dames moesten zo'n 9km afleggen. Het was een typisch Belgisch weertje, koud, regen, wind, ... , voor echte flandriens dus. Charlotte hield zich in de beginfase nog wat verscholen in een grote groep met daarbij nog enkele dames. Nog voor halfweg ging ze alleen naar de leiding bij de dames, ze kreeg daarbij het gezelschap van enkele mannen die het tempo voor haar maakten. Charlotte won uiteindelijk met een mooie voorsprong de wedstrijd. Tussen de prachtige prijzen die ze voor haar overwinning kreeg was ook een mooie mountainbike.

Op zondag 20 april trok Charlotte naar Ninove voor haar eerste meeting van het seizoen, ze koos voor de dubbele baanronde, de 800m dus. Ook al wist Charlotte dat de 800m niet haar ding is, toch wou ze er het beste van maken in functie van de langere afstanden later op het seizoen. De wedstrijd werd gewonnen door Lyndsey De Grande, die met een haas naar Ninove was afgezakt en uiteindelijk 2'09" afklokte. Charlotte kon tot 500m aanpikken bij een groepje met daarbij Marlies Schils, Mariska Parewyck en clubgenote Eline Deketelaere. Na 400m was dit groepje doorgekomen in 66". Na 500m kreeg Charlotte het echter moeilijk en in de laatste 200m was het serieus vechten tegen te verzuring. Charlotte klokte af na 2'24". Komende zaterdag staat het PK 1500m op haar programma, daarna volgt de FC van Sint-Niklaas.

Ook Evelien testte zich reeds op de tartanbaan. Op zondag 20 april trok ze naar Herentals voor haar eerste 3000m van het seizoen. De eerste kilometer ging vlot in 3'34", daarna kon ze dit tempo goed vasthouden tot de laatste 700m, toen was er wat verval. Evelien klokte uiteindelijk 10'53" en was daar zeker tevreden mee, want het gevoel was zeer goed.

Timothy heeft er een bewogen winter op zitten met heel wat tegenslagen op het vlak van de gezondheid. Ook op de VAL-stage in het zonnige Monte Gordo lag Timothy ziek in bed, er ging namelijk een virus rond in het hotel. Bij de terugkomst in Zaventem bleek dat de speren niet meegekomen waren, opnieuw tegenslag. Toen de speren enkele dagen later terecht waren bleken die beschadigd, opnieuw een opdoffer. Intussen werkte Timothy twee meetings af. In Oordegem op zaterdag 12 april wierp hij zijn speer naar 54m50. Een week later trok Timothy naar Ninove en daar won hij de wedstrijd met een worp van 58m87, al heel wat beter dan de wedstrijd in Oordegem, zeker en vast een opsteker na de vele tegenslagen.

1

Herentals 300m 147

Herschaalde kopie van DSC05905

Herschaalde kopie van DSC05551

23:26 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.