10-03-08

BK cross: hoogdag voor het team met de Belgische titel van Camilla en Katrijn en de 4de plaats van Charlotte

Op zondag 9 maart was het zover, de belangrijkste wedstrijd van het crossseizoen, het BK cross, vond voor de 3de maal op rij plaats op het sportdomein de Schorre in Stene (Oostende). Heel de ochtend viel de regen met bakken uit de lucht, de omloop lag er meteen verzopen bij, op zo'n omloop komen de echte crossers naar voor en daarvoor waren de atleten toch naar Stene afgezakt voor de Belgische crosstitel. We kregen heel wat spannende wedstrijden te zien waardoor de hartslagen bij menig supporters vaak pieken bereikten van boven de 200!

Van het V-Systems jeugdteam was Camilla de eerste die het flandrien weertje mocht trotseren, zij ging van start bij de eerstejaars kadetten. Omdat de omloop er zo zwaar bij lag stelde de atlete van AC Deinze haar ultieme versnelling wat langer uit dan normaal, maar haar versnelling kwam er dus en daar had niemand van haar leeftijdsgenotes een antwoord op en zo snelde Camilla zonder problemen naar haar tweede Belgische crosstitel uit haar nog prille carrière.

De overige atletes van het V-Systems jeugdteam kwamen aan de start bij de dames juniores. Katrijn koos meteen het spoor van favoriete Jana Van Wabeke. Ook de junioreskampioene van vorig jaar, Charlotte Mahieu pikte aan. Achter hen ontstond er een achtervolgend groepje met daarbij Eva en Charlotte (Vandewalle), Eva zou even later uit de wedstrijd verdwijnen. Jana sloeg een kloof van zo'n 50m op Katrijn, zelf had Katrijn al een ruime voorsprong op Charlotte Mahieu die eenzaam op de 3de plaats liep. Voor de 4de plaats kwamen nog 4 atletes in aanmerking met een zeer sterk lopende Charlotte (Vandewalle), Lore Belis, Eva Van de Mergel en Marleen Leysen.

In de laatste ronde bleef Katrijn druk zetten op Jana. Charlotte (Vandewalle) kon zich bij het begin van die laatste ronde loswerken van een sterk lopende Lore Belis, die nog als enige in haar spoor zat. Vooraan werd het een echte thriller, want Katrijn kwam steeds dichter op Jana, in de laatste 5m stak Katrijn zowaar nog Jana voorbij om zo voor de 3de opeenvolgende keer de Belgische te behalen. Katrijn deed wat voor de start van het BK onmogelijk bleek, met name Jana kloppen. De laatste wedstrijd is de belangrijkste van heel het seizoen en deze heeft Katrijn opnieuw gewonnen en op wat een manier!Charlotte Mahieu werd 3de en wat een wedstrijd ook van Charlotte (Vandewalle) die met haar 4de plaats op amper 7 seconden van het podium strandde, voor Charlotte alvast een opsteker na haar moeilijk winterseizoen, de atlete van Houtland stond eindelijk weer op haar niveau van vorig seizoen en dat was dan ook de bedoeling!

Proficiat aan de crossmeiden met de knappe prestaties, een prachtig slot van het winterseizoen ... op naar een mooie zomer!

Herschaalde kopie van DSC05438

Herschaalde kopie van DSC05439

Herschaalde kopie van DSC05451

Herschaalde kopie van DSC05462

Herschaalde kopie van DSC05465

Herschaalde kopie van DSC05469

BK in Oostende 015-800

BK in Oostende 018-800

10:40 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.