11-02-08

Cross Izegem: Eva wint bij de juniores, Charlotte 2de

Op zondag 10 februari vond de Wallemoteveldloop plaats in Izegem. De cross van Izegem staat normaal voor modder, modder en nog eens modder, maar dit jaar was het eens anders. De atleten kregen een redelijk snelle omloop voor de voeten geschoven, hier en daar lag het wat drassig, maar dat was niets vergeleken met de voorbije jaren. Onder een zalig lentezonnetje was het genieten voor zowel de atleten als de supporters.

Van het V-Systems ARB jeugdteam waren Eva en Charlotte van de partij bij de juniores, zij liepen opnieuw samen met de masters en de seniores, er moest zo'n 4800m gelopen worden. In de eerste ronde van drie liepen Eva en Charlotte nog bij elkaar, ook KAAG juniore Delphine Goethals pikte aan. Bij het ingaan van de tweede ronde hadden Eva en Delphine een kleine voorsprong op Charlotte. Halfweg die tweede ronde moest Delphine haar meerdere erkennen in Eva. Charlotte kon tot bij Delphine komen en even later moest Delphine Charlotte laten gaan. Het bleef spannende, want het verschil tussen Eva en Charlotte bedroeg bij het ingaan van de laatste ronde zo'n 8 seconden. Eva maakte jacht op Patricia Delvael, die als 4de seniore net voor haar liep en zo kon Eva haar voorsprong op Charlotte vergroten. Eva won voor de tweede maal dit seizoen en had aan de finish 16 seconden voor op Charlotte, Delphine Goethals werd nog eens 20 seconden later 3de juniore.

Eva en Charlotte liepen een hele mooie en sterke wedstrijd!Eva trekt volgende week naar de cross van Lokeren, Charlotte zal op 24 februari de spikes aanbinden in Lebbeke voor haar laatste cross voor het BK.

De V-Systems ARB juniores Katrijn, Eva, Charlotte en Evelien kunnen op het BK in Stene in de top-10 eindigen, we duimen met z'n allen dat het hen lukt!De vele supporters zullen de atletes wel vooruit schreeuwen ...

Herschaalde kopie van DSC05354

Herschaalde kopie van DSC05365

Herschaalde kopie van DSCN1958

Herschaalde kopie van DSC05372

Herschaalde kopie van DSC05373

13:38 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.