04-02-08

PK Cross: Titels voor Camilla en Charlotte, Katrijn pakt zilver in Oost-Vlaanderen en Evelien grijpt net naast het brons in Antwerpen

Afgelopen weekend vonden de Provinciale veldloopkampioenschappen plaats. Camilla en Katrijn trokken naar Ninove voor het kampioenschap in Oost-Vlaanderen, Evelien moest voor het kampioenschap in Antwerpen naar Essen en Charlotte moest de spikes aantrekken in Poperinge voor het West-Vlaams crosskampioenschap. De V-Systems ARB girls aan de slag in bijna elke Vlaamse provincie van ons land dus.

In Oost-Vlaanderen was Camilla bij de kadetten de grote favoriete. Op de bochtige omloop in het stadspark van Ninove liep ze al snel voorop met nog drie andere atletes. Even bleef Camilla haperen aan een paaltje, waardoor ze de wedstrijd niet zonder kleerscheuren kon beeindigen, gelukkig kon ze snel weer in de kopgroep aansluiten. In de laatste 400m plaatste ze dan haar ultieme versnelling en won ze de wedstrijd, ook de tweedejaars kadetten gaf ze het nakijken, opnieuw een knappe wedstrijd van de atlete van AC Deinze. Clubgenote Katrijn ging als juniore van start samen met de masters. Ook Crosscupleidster Jana Van Wabeke was in Ninove aanwezig, de atlete van Halestra trok meteen stevig door, Katrijn probeerde even aan te haken, maar moest al snel de rol vooraan lossen. Katrijn werkte de wedstrijd op haar eigen tempo af, ze liep zo eenzaam en zonder problemen naar de 2de plaats in de wedstrijd en was zo ook 2de juniore na een opnieuw heel sterke Jana Van Wabeke. Volgende week zullen de twee elkaar opnieuw treffen in Dour voor de laatste crosscupmanche van het seizoen.

In het Antwerpse Essen was juniore Evelien van de partij. Op de snelle omloop liep Evelien in de beginfase mee in het kopgroepje van de juniores met daarbij ook nog topfavoriete Marleen Leysen, ACHL-atletes Jolien Boonen en Sofie Van Accom en ook Nele Cools wist zich vooraan in de debatten te mengen. Sofie Van Accom voelde zich niet 100% en moest als eerste de rol lossen, even later zou ze uit de wedstrijd stappen. Ook Evelien kreeg het moeilijk en moest het 3-tal Leysen-Boonen en Cools laten gaan. Marleen Leysen leek op weg naar de zege, maar Jolien Boonen liep een heel sterke laatste ronde en ging zo in de slotfase nog over Leysen en pakte de Antwerpse titel bij de juniores. Marleen Leysen finishte als 2de. Voor de 3de plaats werd het nog spannend tussen Nele Cools en Evelien. Evelien moest uiteindelijk haar meerdere erkennen, maar werd toch mooi 4de. Volgende week trekt Evelien naar het Waalse Dour voor de laatste crosscupmanche van het seizoen.

Het West-Vlaams kampioenschap werd gehouden rondom de piste en voetbalvelden in Poperinge. Er stond enorm veel wind en dat maakte de wedstrijden heel spannend, want het verschil maken was niet gemakkelijk. De meeste wedstrijden draaiden uit op een lange sprint. Charlotte werkte donderdag nog haar laatste examen af en wist niet goed wat ze moest verwachten van haar conditie, want het was al van de Cross in Ertvelde (eind december) geleden dat ze nog een wedstrijd liep. In West-Vlaanderen liepen de seniores, masters en juniores samen iets meer dan 5km. Sylvie Verthé was duidelijk de sterkte seniore en koos al snel het hazenpad, haar zus Els liep samen met Ria Thienpont en Hanna Vandenbussche. Daarna volgden de eerste masters met Inge Adam en Els Van Coillie. Charlotte liep in een volgend groepje met Ann Parmentier, Veerle Vandekerkhove en juniore Liesbeth Vandevelde. Parmentier en Vandekerkhove liepen weg van de juniores en zo werd het een spannend duel om volgen tussen Charlotte en Liesbeth Vandevelde. Charlotte nam eens enkele meters, maar Liesbeth kon telkens opnieuw aansluiten. Na de laatste strook tegen de wind in en met nog zo'n 200m te gaan plaatste Charlotte haar ultieme versnelling en zo ging ze in de slotfase nog voorbij master Veerle Vandekerkhove om net als vorig jaar als eerste juniore te finishen. Liesbeth Vandevelde liep een sterke wedstrijd en finishte 8 seconden later als 2de juniore. Charlotte loopt nu nog de crossen in Izegem en Lebbeke en op 9 maart is ze van de partij in Stene voor het BK.

 Pk10.jpg picture by KatrijnX

Pk13.jpg picture by KatrijnX

Pk18.jpg picture by KatrijnX

PK 2008 007-800

Herschaalde kopie van 025

Herschaalde kopie van 033

Herschaalde kopie van 034

Herschaalde kopie van 046

Herschaalde kopie van 048

Herschaalde kopie van 051

Herschaalde kopie van 052

11:36 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.