12-12-07

EK veldlopen Toro: Katrijn knap 46ste bij de juniores

Op zondag 9 december vond in het Spaanse Toro de Europese veldloopkampioenschappen plaats. Van het jeugdteam wist eerstejaars juniore Katrijn zich te plaatsen, ook meter van het jeugdteam Nathalie De Vos was van de partij. De atleten kregen in Toro een bijzonder snelle omloop voor de voeten geschoven, enkel de boomstammetjes en de felle wind konden het snelle tempo wat afremmen.

Bij de dames juniores stonden maar liefst 87 atletes aan de start uit 23 verschillende Europese landen. De Britse meisjes domineerden de wedstrijd. De overwinning ging net als vorig jaar naar het grote talent Stephanie Twell (14'12"), deze 18-jarige atlete liep afgelopen zomer de 1500m in 4'06" en de 3000m in 8'53", in België doet enkel Veerle Dejaeghere beter. De Poolse Urbanik (14'21") finishte als tweede en de 16-jarige Britse Charlotte Purdue (14'22")maakte het podium compleet. De Belgische meisjes liepen steeds in elkaars buurt. Lindsey De Grande wist in de laatste rechte lijn Jana Van Wabeke voorbij te snellen en zo als 32ste en eerste Belgische te finishen, dit op 51 seconden van de winnares. Jana Van Wabeke volgde als 36ste 4 seconden later. Katrijn deed het meer dan voortreffelijk op haar eerste internationale wedstrijd, ze legde uiteindelijk beslag op de 46ste plaats, dit 12 seconden na Jana. Charlotte Mahieu kende een minder dag en zakte in de laatste ronde terug naar de 83ste plaats. De Belgische juniores waren goed voor de 10de plaats in het landenklassement.

Bij de dames seniores liep Nathalie De Vos (meter van het jeugdteam) een zeer goede wedstrijd ondanks de trainingsachterstand door een blessure in de maand oktober, begin november. Nathalie finishte uiteindelijk als 13de op 42 seconden van de winnares, de Spaanse Marta Dominguez. Nathalie hield titelverdedigster Tetyana Holovchenko uit Oekraïne achter zich, zij werd 15de.

De meeste atleten van het jeugdteam zitten momenteel in de examens, enkele hebben in de maand januari examens en zitten momenteel in de blok. We wensen iedereen alvast veel succes met de komende examens. Op zondag 23 december zijn we van de partij in Brussel voor de 3de individuele crosscupmanche van het seizoen.

 

14:40 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.