27-11-07

CC Roeselare: meisjes van het jeugdteam laten zich opmerken

Op zondag 25 november vond in Roeselare de tweede individuele crosscupmanche van het seizoen plaats, tevens de selectiewedstrijd voor het EK cross op 9 december in het Spaanse Toro. Er stond heel wat wind op Schiervelde en de omloop lag er zeker niet licht bij, daarenboven moesten de atleten nog enkele boomstammen van ongeveer 45 hoogte overbruggen, want ook op het EK zullen deze hindernissen van de partij zijn.

Camilla ging van start bij de kadetten en moest 2330m afleggen. Camilla kwam echter vroeg in de wedstrijd ten val, waardoor ze meteen moest achtervolgen. Uiteindelijk kon Camilla nog strijden voor de 2de plaats, die ze dan ook wist te behalen, ze strandde op 4 seconden van Nena Leunis (VS) die de wedstrijd won.

Bij de juniores dames stonden 4 tickets voor het EK cross op het spel, dit voor de eerste 4 Belgische atletes. De juniores dienden 4635m af te leggen. Halestra atlete Jana Van Wabeke trok net als twee weken terug in Mol weer stevig door vanaf de start, enkel tweedejaars Lindsey De Grande (OEH) kon het tempo volgen. Katrijn liep al snel samen met Belgisch crosskampioene Charlotte Mahieu (DAMP) in 3de en 4de stelling. Evelien en Eva waren eveneens bezig aan een knappe wedstrijd. Evelien liep bijna heel de wedstrijd in 6de - 7de positie in het gezelschap van eerstejaars seniore Lynn Van der Stricht (VITA), Eva volgde attent op korte afstand. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door een opnieuw superieure Jana Van Wabeke, Lindsey De Grande volgde op 6 seconden als 2de. Katrijn kon in de slotfase Charlotte Mahieu van zich afschudden om zo knap als 3de te finishen op 35 seconden van winnares Van Wabeke. Charlotte Mahieu finishte als 4de op 4 seconden van Katrijn. Katrijn mag dus samen met Charlotte Mahieu, Lindsey De Grande en Jana Van Wabeke op zondag 9 december de Belgische kleuren gaan verdedigen op het EK cross in het Spaanse Toro.

Evelien bekroonde een knappe wedstrijd met een al even knappe 6de plaats op 1'15" van de winnares, Eva liep ook een mooie en sterke wedstrijd en finishte uiteindelijk 7 seconden na Evelien als 8ste. Emma legde beslag op de 27ste plaats.

Bij de seniores wist Nathalie zich te selecteren voor het EK cross door als 6de te finishen, ze werd daarmee 2de Belgische na Veerle Dejaeghere die als 4de de wedstrijd beëindigde. Voor Nathalie is deze selectie een opsteker na haar blessureleed van de afgelopen weken.

Charlotte maakte in Roeselare haar wederoptreden na haar ijzerproblemen. Intussen heeft ze drie van de vijf ijzerspuiten gekregen. In Roeselare wou ze eens haar conditie testen op de 3km jogging die aan de CrossCup vooraf ging. Ze won uiteindelijk zonder problemen de wedstrijd en het gevoel was eindelijk opnieuw goed, daarom besliste Charlotte om komende zondag van start te gaan in de cross van Oudenaarde.

Foto's volgen nog ...

22:28 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.