20-11-07

Cross Deinze: Katrijn en Camilla opnieuw maatje te sterk

Op zondag 18 november trokken Camilla en Katrijn hun spikes aan voor de cross in hun Deinze op domein de Brielmeersen.

Camilla nam bij de kadetten een rustige start en schoof naarmate de wedstrijd vorderde naar voor op om dan haar moment af te wachten om toe te slaan. Net als in Semmerzake en Mol had niemand een antwoord op de versnelling van Camilla en zo won ze haar 3de cross van het seizoen op knappe wijze. Belgisch kampioene en tweedejaars Valentien De Smet finishte net als in Semmerzake als tweede, deze keer moest de atlete van ASVO 16 seconden toegeven op eerstejaars Camilla.

Katrijn moest als juniore opnieuw van start gaan samen met de masters en de seniores. Al van bij de start ging seniore Helga Sibick er stevig vandoor. Katrijn startte ook zeer goed en liep al snel even eenzaam in 2de stelling. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Helga Sibick het wat moeilijker en Katrijn kwam beetje bij beetje dichter op de atlete van HAC. Sibick kon uiteindelijk toch standhouden en won de wedstrijd. Katrijn was bij de juniores opnieuw outstanding, ze had aan de finish 1'37" voorsprong op tweedejaars Liesbeth Vandevelde die als tweede juniore eindigde. Katrijn finishte uiteindelijk knap als 2de in de wedstrijd op amper 5 seconden van de winnares bij de seniores. Komende zondag is Katrijn één van de grote kanshebbers om een ticket voor het EK Cross in het Spaanse Toro in de wacht te slepen, daarvoor moet ze tijdens de CrossCup in Roeselare bij de beste vier Belgische juniores eindigen en dit moet zeker binnen haar mogelijkheden liggen, dus duimen maar en hopen dat Katrijn het haalt!

Charlotte stelt haar wederoptreden nog wat uit en zal er ook in Roeselare nog niet bij zijn. Charlotte volgt momenteel een kuur van ijzerspuiten, momenteel heeft ze al twee van de vijf spuiten gekregen. Op training gaat het elke week beter en beter en dat sterkt Charlotte alvast, toch voelt ze zich nog wat onzeker om al van start te gaan in een cross. Charlotte keek al tijdens het zomerseizoen uit naar de CrossCup van Roeselare, want ze wou zich zo graag selecteren voor het EK cross, zoals ze vorig jaar liep tijdens het winterseizoen moest ze zich zeker kunnen mengen in de strijd voor de tickets, door een serieus ijzertekort op het einde van het zomerseizoen en begin winterseizoen mocht ze al snel kruis maken over haar eerste seizoenshelft en de wedstrijd EK-selectiewedstrijd in Roeselare. Charlotte wil alvast iedereen bedanken die haar moed insprak via mail, sms of via een berichtje op haar site.

Dein 2

Dein 3

Dein 5

Dein 7

DSC_0356-800

 

P1000232-800

22:37 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.