05-11-07

Katrijn en Camilla bij de start van het crossseizoen al in bloedvorm

De bladeren vallen opnieuw van de bomen, de dagen beginnen te korten, het wordt opnieuw kouder buiten, de flandriens onder de atleten trekken er weer op uit om in weer en wind zich voor te bereiden op het nieuwe crossseizoen. De komende weken mag u opnieuw heel wat spannende of minder spannende wedstrijdverslagen lezen van de crossende atleten van het V-Systems ARB jeugdteam.

Het officiële crossseizoen begin dit jaar op zondag 28 oktober met de CrossCup Relays in Gent. Dit evenement begint een begrip te worden in de Belgische atletiek. Héél wat clubs zorgen dat ze met héél wat teams aan de start komen. Deze wedstrijd is meteen ook een eerste test voor de atleten om te zien hoe het met de conditie zit. Van het jeugdteam kwamen Charlotte met HAC en Katrijn met AC Deinze in actie bij de juniores, Eva kwam met OB en Evelien met HULS 2 uit bij de seniores.

De teams bestonden telkens uit 3 atleten, bij de juniores moest de eerste atlete 1000m afleggen, de 2de atlete werkte 1500m af en de laatste loopster kreeg 3000m voor de voeten geschoven. Charlotte nam bij HAC de 2de aflossing, dus 1500m voor haar rekening. Katrijn liep voor Deinze de laatste 3000m. Charlotte, die na enkele doktersonderzoeken te horen kreeg dat ze reeds een hele tijd met een serieus ijzertekort sukkelt voelde zich nog verre van 100%, maar ze wou toch haar clubkleuren verdedigen. Ze kreeg als 2de haar stok met nog heel wat andere atletes in haar beurt. KAAG bleek te sterk en ook Halestra was te sterk. Charlotte liep een constant tempo, maar voelde toch dat ze nog een lange weg dient af te leggen naar haar topvorm. Charlotte wisselde in 3de-4de positie. HAC werd uiteindelijk mooi 7de net na LAT (4de), LEBB (5de) en VMOL (6de).

Katrijn begon haar laatste 3000m net binnen de top-10, maar kon al snel heel wat plaatsen opschuiven, want veel ploegen zaten dicht bij elkaar. Katrijn liep super, want ze snelde de ene na de andere atlete voorbij, ze wist zelfs nog de 3de plaats te bemachtigen, een schitterend resultaat na KAAG en Halestra.

Bij de seniores waren de afstanden 1350m - 1500m en 3000m. Evelien nam in de 2de ploeg van Hulshout de eerste 1350m voor haar rekening, Eva trok dan weer haar spikes aan voor de laatste 3000m. Evelien kwam tijden de TV uitzending mooi in beeld in de buurt van haar clubgenote Nathalie De Vos, die de startloopster was van Hulshout 1. Evelien deed het uitstekend en wisselde rond de 10de plaats. Hulshout 2 werd uiteindelijk knap 11de op net geen 2 minuten van Hulshout 1 die de wedstrijd won. Eva werd met het jonge OB team mooi 13de.

CC Relays Atletiekfotos

21:46 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.