05-11-07

Cross Semmerzake: Katrijn en Camilla superieur

Afgelopen weekend vond in Semmerzake de 81ste Schaal de Booser plaats, tot vorig jaar nog deel uitmakend van de CrossCup. In Semmerzake kregen de atleten een echt crossomloopje voor de voeten geschoven: heuvelachtig en deels stoempen in zware kleigrond. Twee atletes van het jeugdteam kwamen er in actie, Camilla bij de kadetten en Katrijn bij de juniores-seniores en masters.

Camilla forceerde bij de kadetten niets in de beginfase van de wedstrijd, tot ze het welletjes vond en een versnelling plaatste, niemand van haar concurrentes had een antwoord klaar op de uitval van de eerstejaars en zo snelde Camilla op indrukwekkende wijze naar de overwinning in Semmerzake. Aan de finish had ze 19 seconden voorsprong op de één jaar oudere Valentien De Smet, die vorig seizoen nog Belgisch kampioene werd in Oostende. Camilla kon zich dus een betere start van het crossseizoen niet inbeelden.

Haar clubgenote en trainingsmaatje Katrijn deed het bij haar eerste cross bij de juniores ook uitstekend. De juniores liepen samen met de seniores en masters. Katrijn startte behoudend en maakte er een progressieve wedstrijd van. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door een Keniaanse die van start tot finish aan de leiding liep, daarachter volgde Sylvie Mulle, die heel de wedstrijd eenzaam op de 2de plaats liep. Katrijn liep dan weer vanaf halfweg wedstrijd op de 3de plaats. Katrijn was duidelijk de sterkste juniore van het deelnemersveld, ze had aan de finish 1'05" voorsprong op de Gentse Delphine Goethals. Katrijn maakte indruk, want strandde op amper 16 seconden van Sylvie Mulle en Katrijn had dan weer een voorsprong van 26 seconden op de sterke master Marlene Vandenbroeck. Katrijn lijkt alvast klaar voor de topconfrontaties met de beste juniores van het land. Volgende zondag volgt een eerste test in het Molse zand, de eerste individuele manche van de CrossCup.

Evelien was net als Charlotte van plan te starten in de cross van Bonheiden, maar Evelien moest wegens een verkoudheid forfait geven. Charlotte besloot in samenspraak met haar trainer haar crossdebuut uit te stellen tot de cross van Deinze op zondag 18 november. Charlotte liet intussen haar ijzerpillen aan de kant en koos voor ijzerspuiten. Afgelopen zaterdag kreeg ze haar eerste ijzerspuit, nog 4 ijzerspuiten te gaan, Charlotte hoopt na deze behandeling opnieuw naar haar sterktste vorm toe te groeien.

Foto's van Semmerzake volgen!

22:07 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.