10-09-07

V-Systems ARB jeugd halen 2 gouden medailles op het BK voor kad/schol

De individuele Belgische kampioenschappen voor kadetten, scholieren, juniores en beloften zitten er op. Tijdens het eerste weekend van september vonden in Nijvel de Belgische kampioenschappen voor kadetten en scholieren plaats, heel wat atleten van het V-Systems ARB jeugdteam kwamen er in actie. Afgelopen weekend vonden in Huizingen dan de Belgische kampioenschappen voor juniores en beloften plaats, daar kwamen Charlotte en Kim in actie. Een overzicht van hun prestaties kan je hieronder nalezen:

Timothy kon zijn gouden medaille bijna niet mislopen op het BK voor scholieren. Ondanks een rugblessure wist hij zijn speer naar 64m21 te werpen, goed voor de Belgische titel en daarbij horende gouden plak, een bekroning voor zijn prachtig seizoen. Hij behaalde dit jaar reeds de Provinciale en de Vlaamse titel binnen en werd ook al even knap 5de op de Olympische jeugdspelen in Belgrado. Op de interprovinciale match in het Limburgse Tongeren won Timo het speerwerpen met een worp van 64m52, hij kon bijna zonder pijn de wedstrijd afwerken. Komend weekend trekt Timo naar het Duitse Düsseldorf voor een wedstrijd.

Eva haar winter ging volledig de mist in door een schouderblessure, maar haar zomerseizoen mocht er zeker zijn. Ze benaderde haar besttijd op de 800m en verbeterde haar besttijd op de 1000m. Ze liep nog vele mooie wedstrijden en kroonde zich op 15 augustus in Merksem tot Vlaams scholierenkampioene op de 1500m. Op het BK in Nijvel kwam ze dus als favoriete aan de start en ze maakte haar favorietenrol meer dan waar. Net als twee jaar terug snelde ze in de slotfase van haar concurrentes weg om de titel binnen te halen, dit jaar deed ze dit in een besttijd van 4'36"82, ofwel één seconde sneller als haar PR uit 2005, een mooie bekroning van een al even mooi seizoen.

Katrijn mag eveneens terugkijken op een knap zomerseizoen. Tijdens de eerste helft van het zomerseizoen verbeterde ze haar besttijden op de 400m, 800m, 1500m en 3000m. In de maanden juli en augustus ging het wat minder, maar ze liet zich niet kennen en kwam vol vertrouwen aan de start van het BK 3000m voor scholieren. Tijdens de eerste 2000m nam de Duffelse Lien Warpy het commando in handen, dan vond Liesbeth Pollentier het welletjes en plaatste een snedige versnelling waarop enkel Katrijn een antwoord had, maar met nog 2 ronden te gaan moest ook Katrijn haar meerdere erkennen in de Hermes atlete. Liesbeth snelde zo naar de Belgische titel, Katrijn werd knap tweede in een tijd van 10'34", Katrijn was tevreden met haar zilveren medaille, ze stootte op een heel sterke Liesbeth Pollentier en dat is geen schande. Voor Katrijn begint nu de welverdiende rustperiode om daarna met de voorbereidingen te beginnen op het cross seizoen. In dezelfde wedstrijd liep Evelien naar een héél mooie 6de plaats in een tijd van 10'46", in de laatste 600m perste ze er nog eens alles uit en dat loonde. Ook Evelien liep een mooi zomerseizoen!

Saraya werd op het BK in Nijvel knap 5de bij het kogelstoten voor kadetten, dit met een worp van 11m21. In het discuswerpen behaalde ze een 15de plaats met een worp van 27m50, volgend seizoen komt Saraya uit bij de scholieren.

Charlotte kwam als juniore afgelopen weekend in actie in Huizingen voor haar Belgisch kampioenschap. Charlotte ging van start op de 5000m, die werd samen gelopen met de beloften. Wat een hoogdag moest worden werd een dag in mineur. Van bij de start ging het heel snel, mede door de snelle start van de beloftes De Schrijder en Van Eynde. De juniores bleven mooi bij elkaar, maar kwamen na één kilometer door in 3'30" en dat is héél snel. De tweede kilometer ging al wat rustiger in ongeveer 3'50", de juniores zaten nog met een compact groepje bij elkaar, een ideale situatie leek het voor Charlotte, maar net voor halfweg werd Charlotte niet goed, het werd zwart voor haar ogen en ze kreeg het gevoel dat ze moest overgeven. Verder lopen had geen zin en na 2400m staakte ze jammer genoeg de strijd, vanaf dan verergerde het alleen maar, Charlotte moest overgeven en viel even later flauw. Door de mensen van het Rode Kruis werd ze dan naar de ambulance gebracht waar ze tot haar positieven kon komen. Na een klein half uurtje mocht Charlotte de Rode Kruis post verlaten, ze kloeg nog wat over hoofdpijn, maar het ergste leek voorbij. Charlotte keek al heel het seizoen naar het BK uit, al haar wedstrijden waren in functie van deze wedstrijd en dan moet ze noodgedwongen de wedstrijd staken. Haar enige troost is dat ze het het jaar zal afsluiten als beste juniore op de 5000m, want met haar 18'21" voert ze nog altijd de ranglijsten aan en dat is toch iets om aan op te trekken. Nu volgt een week volledige rust, in deze week zal ook een controle worden gedaan van haar bloed, dit om de oorzaak te vinden van haar flauwte. Is het ijzertekort of was haar suikerspiegel te laag ... later deze week weten we meer.

Kim was de tweede atlete van het team die in actie kwam in Huizingen en ze deed het bijzonder goed. In de 200m finale bij de juniores snelde ze naar een héél knappe 4de plaats met een tijd van 26.46. In de 100m finale spurtte ze naar een al even mooie 5de plaats in een tijd van 12.77 en dat als eerstejaars.

d 02

04_Kogel_Cad_Medailles

4

1

PICT1111


1
2

3

4


5

6

7

8


9

10

11


12

13

14

15

IMG_0458.jpg picture by KatrijnX

IMG_0459.jpg picture by KatrijnX

07 08 bk nijvel 300 m 015

07 08 bk nijvel 300 m 016

IMG_0470.jpg picture by KatrijnX

IMG_0472.jpg picture by KatrijnX

IMG_0475.jpg picture by KatrijnX

IMG_0474.jpg picture by KatrijnX

07 08 bk nijvel 300 m 031

07 08 bk nijvel 300 m 035

IMG_0480.jpg picture by KatrijnX

10:11 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.