31-08-07

3000m Ninove: goede snelheidstest voor Charlotte in functie van het BKJ 5000m

Verslag door Charlotte: 

Op woensdagavond 29 augustus deed ik een 3000m in Ninove. Het resultaat was toch al beter dan zaterdag (1500m in Merksem) maar toch nog niet goed. Het geeft me toch wat zelfvertrouwen terug, want de hele maand augustus was niet denderend. Ik presteerde er niet of nauwelijks.

De eerste helft van de wedstrijd had ik een heel goed gevoel, ik kon mooi soepel lopen en grote passen nemen. Aan de 1500m kwam ik nog net door voor m'n record te lopen. Helaas verloor ik  teveel in de tweede helft om dat record nog te halen. Ik bleef waarschijnlijk te lang achter Ingrid van Peteghem hangen, zodat ik ongemerkt kostbare seconden verloor die op het einde niet meer goed te maken zijn. In de (toch nog snelle en goeie) slotronde kwam Sofie Deproft nog over me, maar ik gaf ze slechts een gaatje van drie seconden. Zo kwam ik als derde aan in 10.30. Sofie werd tweede in een besttijd van 10.27, Helga Sibick won de wedstrijd in 10.10. Ingrid werd vierde in 10.37.

Achterafgezien moest ik beter gekunnen hebben. Ik heb te weinig durven afzien, te laat overgenomen en zo m'n seconden kwijtgespeeld. Ook had ik het gevoel toen ik aankwam dat ik dat tempo nog een aantal ronden kon volhouden, indien ik niet had gespurt uiteraard. Te traag tijdens de wedstrijd dus, ik kan zoiets niet goedmaken in mijn laatste ronden. Het was een laatste goeie (snelheids)test voor het BK juniors 5000m volgend weekend. Ik ben gemotiveerd en wil goed presteren die negende september. We gaan ervoor!

Herschaalde kopie van 014

Herschaalde kopie van 015

Herschaalde kopie van 016

10:25 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Succes Een gemotiveerde Charlotte meot zeker een mooie uitslag kunnen halen op het BK komend weekend.
Succes alvast, we dumen alvast!

Greetz,

J.

Gepost door: Jörgen | 06-09-07

De commentaren zijn gesloten.