14-08-07

3000m Vilvoorde: Een wedstrijd om snel te vergeten...

Op zondag 12 augustus vond in Vilvoorde de B-meeting plaats van het plaatselijke SPVI. Katrijn wou op deze meeting voor een tijd van 10' lopen en vroeg daarbij de steun van Evelien en Charlotte. Evelien zou 1500m hazen, Charlotte zou proberen tot 2000 à 2200m door te lopen. Net voor de start gingen de hemelsluizen helemaal open, na enkele minuten klaarde de lucht opnieuw open en ging de wind liggen, ideale omstandigheden dus voor de afstandlopers.

Na 200m kwamen Evelien, Charlotte en Katrijn iets te snel door, maar dit werd al snel rechtgezet. Evelien, Charlotte en Katrijn vormden een tweede groepje in de wedstrijd. Na 1000m werd er +/- 3.24 doorgekomen, iets te traag, maar toch nog op schema om Katrijn haar record van 10.18 aan te scherpen. Charlotte moest na zo'n 1100m de wedstrijd vroegtijdig staken met enorm pijnlijke kuiten, een gevolg van haar zware BK 5000m op de mondo piste van het Koning Boudewijnstadion van vorige week. Charlotte kon echt niet verder. Het blijft afwachten of Charlotte zaterdag aan de start zal komen van de 3000m in Tessenderlo.

Evelien deed haar tempowerk zoals gevraagd tot 1500m. Halfweg werd een tijd van zo'n 5'06" afgeklokt, vanaf dan stond Katrijn er helemaal alleen voor, toch gaf ze de indruk vlot te lopen en ze leek op weg haar record te verbeteren, maar na 2100m stapte Katrijn onverwacht uit de wedstrijd. Katrijn kreeg last van duizeligheid en moest zo noodgedwongen de strijd staken. Komende woensdag stond voor Katrijn normaal de 400m en de 800m van het Vlaams scholieren kampioenschap op het programma in Lier, maar er werd beslist om niet deel te nemen aan dit kampioenschap. Evelien zal daarentegen wel van de partij zijn en dit op de 3000m, vorig jaar kroonde Evelien zich tot Vlaams scholieren kampioene op deze afstand. Timothy is zo goed als zeker van zijn Vlaamse titel bij de scholieren.

14:10 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.