18-05-07

BVV kad/schol: Timothy haalt met 65m44 opnieuw EYOF norm

Op zondag 6 mei trok Timothy met de kadetten en scholieren van zijn club RCG naar Izegem voor de Beker van Vlaanderen. RCG streed mee in de hoogste afdeling. In 2006 werd RCG nog kampioen. Ook dit jaar waren ze de grote favoriet, maar tijdens de afsluitende 4x100m voor kadetten ging het mis.

De Oost-Vlaamse jongens passeerden hun collega’s van de Brabantse fusieclub ROBA na halfweg. De voorsprong bedroeg net voor de afsluitende 4x100m voor kadetten slechts 3 punten. ROBA voelde zich toch verslagen, want de concurrentie beschikte over de betere spurters. Dat kwam ook zo uit, maar toch stond Chris Dupré en heel Racing Gent er na afloop even teleurgesteld bij. Eén van hun jongens had een stap buiten de wisselzone gezet zodat er diskwalificatie volgde. Geen tweede opeenvolgende zege dus voor Racing Gent, maar een eerste voor ROBA.

Timothy domineerde ondanks de zijwind met 65m44 het speerwerpen. De Oudenaardenaar deed al 3 keer beter de norm voor de EYOF in Belgrado. Komend weekend trekt Timothy naar het Duitse Halle voor een confrontatie met de betere Duitse speerwerpers.


 

10:04 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.