12-02-07

Cross Izegem: Katrijn wint overtuigend bij de scholieren, Charlotte knap 2de bij juniores na de ongenaakbare Mimi Belete ...

Op zondag 11 februari vond in Izegem de Wallemoteveldloop plaats. Wat zou de cross van Izegem zijn zonder modder en ja, ook dit jaar werd deze cross weer spek voor de bek van stoempers, modderfreters, kortweg oercrossers. Van het V-Systems - ARB jeugdteam kwamen enkel Katrijn en Charlotte in actie.

Katrijn maakte bij de scholieren haar wederoptreden na een lichte blessure die haar van het PK weghield. Katrijn voelde zich in haar sas op de zware modderomloop en lang duurde het niet voor ze alleen op kop kwam. Katrijn liep zo eenzaam naar de overwinning en mag met vertrouwen uitkijken naar de confrontaties met de andere Belgische topscholieren. Katrijn had 38 seconden voorsprong op KKS-atlete Charlotte Casteele, vorige week nog 2de op het PK cross in West-Vlaanderen. Volgende week gaat Katrijn van start in de cross van Lokeren, een week later trekt ze de spikes aan voor de laatste crosscupmanche in Dour en op 11 maart gaat ze haar Belgische titel verdedigen in Oostende.

Charlotte liep in Izegem haar laatste wedstrijd voor het BK cross in Oostende. De juniores gingen opnieuw samen met de seniores en masters van start. Bij de seniores heel wat toppers met de zusjes Sylvie en Els Verthé, FLAC-atlete Barbara Maveau, MACW-atletes Hanna Vandenbussche en Nathalie Ameloot. Bij de masters kwam met Marlene Vandenbroeck ook de top aan de start. Bij de juniores kwamen de sterke Ethiopische zusjes Mimi en Almensch Belete aan de start. Charlotte liep van bij de start als 3de juniore na de zusjes Belete. Mimi Belete was zoals verwacht veel te sterk, de oudste Belete liep uiteindelijk als 2de in het totaal over de meet. Charlotte vocht een mooi duel uit met de jongste Belete (Almensch). In de laatste ronde liet Charlotte Almensch ter plaatse en finishte zo knap als 2de juniore op 58 seconden van winnares Mimi Belete. Charlotte werd 7de in de totaaluitslag. Almensch Belete maakte 8 seconden na Charlotte het podium compleet bij de juniores. Marlene Vandenbroeck werd 31 seconden na Charlotte eerste master. Sylvie Verthé won 1'22" voor Charlotte de wedstrijd bij de seniores.

Izegem werd een goede test voor het BK cross over een maand in Oostende, Charlotte lijkt alvast klaar voor de titelstrijd. Wat het resultaat ook is in Oostende, Charlotte mag als eerstejaars juniore nu al terugkijken op een knap winterseizoen met vier overwinningen, één 2de plaats en één 3de plaats.

foto's volgen nog ...

IZ (10)
IZ (11)
IZ (12)IZ (13)
IZ (15)
IZ (19)
IZ (24)

10:05 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.