16-01-07

CrossCup Mol: Nathalie en Katrijn 3de en Evelien 11de ...

Op zondag 14 januari trokken Nathalie, Katrijn en Evelien de spikes aan in Mol voor de 4de individuele crosscupmanche van het seizoen. Deze wedstrijd staat gekend als een zware zandcross, voor specialisten dus.

Nathalie had een vermoeiende week achter de rug door haar legeropleiding in Leopoldsburg, dus helemaal fris kwam ze niet aan de start. In de beginfase probeerde Nathalie nog mee te gaan met Veerle Dejaeghere, maar al snel moest ze gas terugnemen. De wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen door de sterke Ethiopische Kidane (19'25"). Veerle Dejaeghere finishte 29 seconden later als 2de en is op weg naar haar 6de eindzege in de CrossCup, een record. Nathalie had geen problemen om haar 3de plaats veilig te stellen in de wedstrijd, ze kwam 17" na Veerle over de streep. Sigrid Vanden Bempt eindigde nog eens 27" later als 4de.

Verslag door haar vriend en trainer Kurt Stevens:

De wedstrijd verliep gisteren zoals verwacht, heel moeizaam. Nathalie is momenteel oververmoeid en geraakt geen stap vooruit, op geen enkel moment voelde ze zich goed. Voor de wedstrijd viel ze nog op haar gezicht, iets wat ze anders nooit zou tegenkomen. Ook heeft ze last in de rug en deze pijn zal volgens mij nog enkele weken aanslepen.

Ze startte dan ook zonder veel ambities maar je kent dat, in je binnenste hoop je toch op een mirakel. Ze moest vrij snel Veerle laten gaan en was dan ook na de wedstrijd zeer ontgoocheld. ’s Avonds zijn we in Mol nog iets gaan eten om daarna naar Leopoldsburg te rijden waar Nathalie haar 2de week opleiding zal volgen. Na haar 2 weken opleiding heeft ze in samenspraak met mij beslist om de opleiding pas verder te zetten in september zodat ze haar kan voorbereiden op het pisteseizoen.

Na deze week zal ze zeker nog een week weinig trainen om terug op krachten te komen, nadien zullen we zien hoe ze de trainingen verwerkt. Volgens mijn planning zou ze (indien alles 100% meegaat) net genoeg tijd hebben om in Ferrara de limiet te kunnen lopen voor het WK in Osaka. Eerst en vooral zal ze op kracht trainen want door de knieblessure heeft ze deze winter nog geen heuveltrainingen en krachttrainingen kunnen uitvoeren en dat is dan ook duidelijk te merken als er zwaardere stroken in het parcours zijn. Hopelijk blijft het de komende weken droog en voor Nathalie mag het zelfs eens goed vriezen.

Ook de wedstrijdplanning wordt deze week aangepast, Nathalie zal door het gebrek aan training meer wedstrijden lopen om toch wat kwaliteit in de benen te hebben. Woensdag zal ik de voorlopige aangepaste wedstrijdplanning doorgeven, we gaan zeker op zoek gaan naar de zwaardere omlopen om wat aan kracht bij te winnen.

Opnieuw podium voor Katrijn ...

Bij de scholieren meisjes stonden met Katrijn en Evelien twee atletes van het V-Systems-ARB jeugdteam aan de start. De atletes moesten twee ronden afleggen ofwel 2850m. Katrijn startte goed circa 2de-3de positie, even later gingen Jana Van Wambeke en Eline Dalemans in de aanval, Katrijn probeerde aan te pikken, maar moest toch haar meerdere erkennen en de twee. Katrijn verdedigde dan maar haar 3de plaats en dit deed ze dan ook uitstekend. Bo Van Gestel drong op het laatste nog aan, maar Katrijn trok in de laatste zandstrook nog eens stevig door waardoor ze haar derde plaats kon veilig stellen. Eline Dalemans won uiteindelijk de wedstrijd voor Jana Van Wambeke. Evelien had het wat moeilijk in Mol, begrijpelijk want een week geleden sukkelde ze nog met een verkoudheid. Evelien finishte als 11de.

Mol (28)
Mol (29)
Mol (31)
Mol (33)
Mol (34)
Mol (36)
Mol (40)
Mol (43)
Mol (46)
Mol (50)
Mol (51)
Mol (10)
Mol (12)
Mol (15)
Mol (16)
Mol (17)Copy
Mol (21)
Mol (24)
Mol (25)
Mol (26)
Mol (27)
Mol (18)
Mol (20)
Mol (22)
mol4

13:54 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.