30-12-06

Charlotte wint in Diksmuide ...

Op de voorlaatste dag van 2006 trok Charlotte naar de cross van Diksmuide. De omloop lag er redelijk glibberig bij, maar toch goed beloopbaar, elke ronde moest één zware helling beklommen worden. De krachtige wind maakte het de atleten extra zwaar. Charlotte ging als juniore van start met de seniores en masters voor een afstand van zo'n 5000m.

Al snel vormde zich een sterke kopgroep met thuisatletes Hanna Vandenbussche en Nathalie Ameloot, ook Els Verthé en Lieselot Bossuyt liepen in de kopgroep mee. Hanna Vandenbussche ging er al heel snel alleen vandoor, achter haar vormde zich een duo met Els Verthé en Nathalie Ameloot. Lieselot Bossuyt liep eenzaam op de 4de plaats. Charlotte startte meteen goed, liep in de eerste van de drie ronden nog in het spoor van de eerste twee masters, maar bij het ingaan van de tweede ronde ging ze er alleen vandoor op de 5 plaats. Charlotte bleef op korte afstand van Lieselot Bossuyt en ook de achterstand op Els Verthé en Nathalie Ameloot bleef beperkt.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Hanna Vandenbussche (18'28"). Els Verthé (18'40") finishte als 2de en Nathalie Ameloot (18'42") legde beslag op de 3de plaats. Lieselot Bossuyt (19'14") kwam als 4de over de streep. Charlotte liep een sterke wedstrijd en finishte als 5de (19'27") en werd daarmee overtuigend eerste juniore. Tijdens de examens laste Charlotte een rustperiode in, nu volgt de opbouw richting de kampioenschappen. Volgende week staat de cross van Maldegem op het programma.

Cross Diksmuide 2006 013.jpg

Cross Diksmuide 2006 015.jpg

18:28 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.