31-10-06

CC Relays Gent: Charlotte finisht met Houtland als 2de bij de juniores

Op zondag 29 oktober ging het nieuwe veldloopseizoen officieel van start met de CrossCup Relays in Gent. Ongeveer 400 teams bestaande uit drie atleten zakten af naar domein de Blaarmeersen, een recordopkomst voor de tweede editie. Drie atleten van het V-Systems ARB team kwamen in actie.

Bij de seniors mannen was Tim de derde man bij zijn club LAT. Tim moest 4500m afleggen en verdedigde de clubkleuren met verve, hij finishte uiteindelijk als 9de. Tim neemt normaal gezien zondag in Wachtebeke deel aan de korte cross.

Belgisch kampioene Nathalie deed in Gent enkele mee voor de vijf CrossCup puntjes. Nathalie kon vier weken niet trainen wegens een knieblessure, waardoor een sterke prestatie in Gent niet te verwachten was. Met haar club AC Hulshout werd ze uiteindelijk 13de. Nathalie hervatte intussen de trainingen en hoopt klaar te zijn voor de CrossCupmanche van Roeselare op zondag 26 november. Daar hoopt ze zich te selecteren voor het EK Cross. Voor de eerste echte CrossCupmanche in Wachtebeke van komende zondag geeft ze forfait.

Bij de dames juniores kwam Charlotte in actie met haar club Houtland AC. De Belgische kampioene moest de afsluitende 3000m afleggen. Ze kreeg de aflossingsstok met zo'n 15 seconden achterstand op LAT die al vanaf de start aan de leiding liep voor Houtland. Het werd een spannend kijkstuk, want Charlotte kwam in de laatste kilometer nog terug tot op 5 seconden, maar dichter raakte ze niet meer, mede door de eindspurt van LAT-atlete Birgit Van Boxstael, die met LAT de wedstrijd won. Charlotte finishte na een sterke wedstrijd als 2de op 9 seconden. De ploeg van Houtland bestond enkel uit eerstejaars juniores, dus dat opent perspectieven voor volgend jaar!Charlotte trekt komende zondag naar de cross van Waregem. Op 19 november trekt ze dan de spikes aan in Deinze, op 26 november komt ze aan de start van de CrossCumanche van Roeselare en een week later is ze van de partij in Oudenaarde.

Katrijn was in Gent aandachtig toeschouwer, de Belgische kampioene duikt komende zondag in Wachtebeke voor het eerst dit seizoen het veld in. Dit jaar staat de volledige CrossCup op het programma van de atlete van AC Deinze. Op 19 november komt ze alvast ook aan de start van de cross in eigen Deinze.

Foto's volgen ...

09:43 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De achterstand van Charlotte was bij de start hooguit 5 seconden, zeker niet meer. Objectief blijven siert iedere verslaggever.

Gepost door: LAT-supporter | 24-11-06

De commentaren zijn gesloten.