07-09-06

Net geen podiumplaatsen voor het V-Systems jeugdteam op het BK kad & schol

Net geen podiumplaatsen voor het V-Systems jeugdteam op het BK kad & schol

Op zaterdag 2 en zondag 3 september vond in Kessel-Lo het Belgisch kampioenschap voor kadetten en scholieren plaats. Vier atleten van het V-Systems jeugdteam kwamen er in actie.

Katrijn was de grote favoriete voor de titel op de 3000m bij de scholieren, want had snelste tijd achter haar naam, dat gaf natuurlijk een druk met zich mee. Het zou alvast een spannende wedstrijd worden, want vier atletes waren aan elkaar gewaagd. De strakke wind nodigde niet uit om op kop te gaan lopen en zo krachten te verspelen. In de eerste twee ronden werd het tempo gemaakt door Houtland atlete Elke Dedeyne, vanaf dan nam Belgisch crosskampioene bij de 2de jaars scholieren Charlotte Vandewalle het tempo in handen, Katrijn bleef attent volgen. In de eerste wedstrijdhelft ging het er relatief rustig aan toe, waardoor nog zo'n tien atletes de kopgroep vormden. In de tweede wedstrijdhelft ging het tempo de hoogte in en dit bleef niet zonder gevolg. Heel wat atletes moesten nu uit de kopgroep lossen. Met nog 600m te gaan bleven nog slechts vier atletes vooraan over, waaronder Katrijn. Charlotte Vandewalle bleef het tempo hoog houden en met nog 350m te gaan moest Katrijn onverwacht een gaatje laten, even verder moest ook de Waalse Elodie Mol vooraan afhaken, waardoor twee atletes van Houtland aan de leiding kwamen. Charlotte Vandewalle haalde het uiteindelijk in een tijd van 10.26.26. Elodie Mol ging in de laatste 50m nog voorbij Elke Dedeyne en legde zo beslag op het zilver. Elke Dedeyne maakte als derde het podium compleet. Vlaams Kampioene Evelien De Haes finishte als 4de. Katrijn kwam uiteindelijk als 5de over de finish in een tijd van 10.36.24 en was enorm ontgoocheld.

Katrijn:"Ik was heel erg zenuwachtig, en misschien ligt daar voor een stuk de reden voor de uitslag van de wedstrijd, maarja. Ik startte nochtans goed, liep niet te veel op kop, tot de laatste kilometer verliep alles goed, al voelde ik wel dat ik niet de superbenen had van de week ervoor van die 1000m... In de laatste kilometer versnelde Charlotte Vandewalle en kon ik gewoonweg niet aanpikken. Het ging gewoon niet... De laatste ronde probeerde ik nog alles te geven, maar in de laatste meters kwam Evelien De Haes nog over mij. Ik was erg ontgoocheld, maar dit hoort nu eenmaal bij de sport. Ik zal moeten leren uit deze wedstrijd, en vooruit kijken naar het komende crossseizoen (ja, eindelijk bijna cross!), maar eerst nog volgende week (9 sept.) een wedstrijd in Vorst(Brussel), waar ik de provincie Oost-Vlaanderen zal verdedigen op de 1500m."

Rayah trok de spikes aan voor de 400m horden voor scholieren. Ze werd uiteindelijk knap 4de met een tijd van 66.40. De titel was zoals verwacht voor Jolien Van Brempt (62.69).

Timothy kende vooral pech bij het speerwerpen en viel met een 4de plaats net naast het podium. Timo liet een beste worp van 58m10 optekenen. Timothy is een 3de plaats ontnomen door slapende jury's die niet wisten dat hij rond de 59m50 had gesmeten en hem onterecht 58m10 plakkaat zetten, Timothy was teleurgesteld door deze grote fout, maar de eerste drie zijn tweede jaars en als je later de uitslag ziet is Timothy de enige van de eerstejaars die meer dan 50 m had. De wedstrijd werd gewonnen door Jarno Vercruysse (61m92). Vincent Van den Bosch werd met een worp van 60m50 tweede. Het brons was voor DCLA'er Bavo Meeus (58m57).

Kadette Saraya nam deel aan het kogelstoten op het BK. Ze werd met een worp van 10m35 11de. De overwinning was voor Jasmijn Demuynck (14m01).

 

 

10:58 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.