08-05-06

V-Systemsatleten deden het goed in de Beker van Vlaanderen

V-Systemsatleten deden het goed in de Beker van Vlaanderen

Afgelopen weekend stond de beker van Vlaanderen voor kadetten en scholieren op het programma. Heel wat V-Systemsatleten kwamen in actie.

Katrijn kwam met AC Deinze zaterdag in 2de Landelijke B uit. In Zele snelde ze bij de 800m met 2'22"30 naar de 2de plaats na Charlotte Daenens (OB). AC Deinze werd uiteindelijk 7de op 12 ploegen. De titel en de daarbij horende promotie was voor AC Lebbeke.

In 2de landelijke A kwam Saraya met AC Kapellen in actie. Bij de kogel werd ze 2de met een worp van 10m46. Bij het discuswerpen haalde ze met 22m43 de 3de plaats. AC Kapellen eindigde op de 5de plaats in de eindstand. De titel en promotie was voor AC Break.

Eva en Emma trokken met Hermes Club Oostende naar Willebroek voor de strijd in 3de landelijke. Maar liefst 19 ploegen kwamen daar in actie. Eva nam de 800m voor haar rekening. Er werd in één reeks gelopen. Daar er ongeveer 19 atletes aan de start verschenen werd er niet in banen gestart. Eva kon het weinig schelen, ze snelde meteen naar de leiding en won zonder problemen in een tijd van 2'18"38. Emma nam deel aan aan het speerwerpen en haalde de 4de plaats met een worp van 25m55. Eva en Emma maakten ook nog deel uit van de 4x100m. Ze finishten met 54"76 als 4de. Hermes Club Oostende sleepte uiteindelijk de titel in de wacht en komt volgend jaar uit in 2de landelijke.

Timothy tenslotte streed in Brasschaat met RCG voor de titel in de hoogste afdeling. Eerstejaars scholier Timothy wierp zijn speer naar 56m78, goed voor de 2de plaats na tweedejaars Jarno Vercuysse van FLAC. RCG haalde het meeste punten in de hoogste afdeling en zo mochten ze de Beker van Vlaanderen in ontvangst nemen. Timothy won op woensdag 3 mei nog een speerwerpwedstrijd in Tessenderlo met een worp van 57m08.

 

 

13:44 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.